Oldal kiválasztása

A befőzés a “régi öregek” titka.

Miért nem tárazunk be télire?
– Van Tesco stb. Tároljon Ő. Mindig megveszem, ami éppen kell.
– Van nagymama, aki mindig gondoskodik a baracklekvárról, tepsis szilváról, málnaszörpről stb. (amik egyébként a magyar konyha nélkülözhetetlen alapanyagai) .
– Hova rakjam?
– Ki főzze be? És hogyan térül ez meg?
Tanuljuk meg elrakni, eltárolni a friss zöldséget, gyümölcsöt!
Előző télen is rengeteg vitaminnal teli finomság volt a spájzban, pincében és a veremben.
Alapanyagot és receptet könnyű találni (azt bárhonnan le lehet tölteni, meg lehet rendelni). Ami nincs fönt a neten, az a vágy és a motiváció – hogy két kezemmel biztosítsam a családom egészségét, tartalékait és megszokott ízvilágunkat.
Szerintem kezdj el befőzni (pl. házi szamócalekvár, vágott savanyúság stb.)! De ha nincs időd, akkor tedd be a cseresznyét a fagyasztóba (okosan).